Vés al contingut

Presentació de LA FUNESTA IDEOLOGIA

Divendres dia 21 de gener 2005 a les 8 del vespre a la Llibreria 22 de Girona, carrer hortes, 22, presentació de la novel·la editada per Empúries "LA FUNESTA IDEOLOGIA" de Joan Negre – PREMI DE NOVEL·LA CURTA JUST M. CASERO, 2004 –

Intervindran: Imma Merino (periodista i membre de jurat) i l'autor Joan Negre.

Divendres dia 21 de gener 2005 a les 8 del vespre a la Llibreria 22 de Girona, carrer hortes, 22 Presentació de la novel·la editada per Empúries "LA FUNESTA IDEOLOGIA" de Joan Negre – PREMI DE NOVEL·LA CURTA JUST M. CASERO, 2004 –
Intervindran: Imma Merino (periodista i membre de jurat) i l'autor Joan Negre.

Joan Negre (Vic, 1978) és llicenciat en filosofia per la Universitat de Barcelona i, tot i que ha escrit teatre i guions de cinema i televisió, debuta com a novel·lista amb La funesta ideologia, que li ha fet guanyar el premi Just M. Casero de novel·la curta 2004.

La funesta ideologia és una novel·la arriscada que ha merescut el premi Just M. Casero de novel·la curta 2004. Amb talent narratiu i gran habilitat poètica, Joan Negre desgrana les mancances de la nostra societat a partir d'uns personatges que lluiten amb problemes que acabem reconeixent com a nostres. En un poble inexistent, però tan versemblant que podria ser qualsevol dels que coneixem, es barregen la lluita de poder, el gregarisme, l'ànsia de llibertat i la rebel·lia. L'autor crea, a partir d'unes botes vermelles i una gavardina groga, una paràbola en què el desig de no ser ningú es confronta amb la por d'arribar a ser algú. Una primera novel·la que no deixarà cap lector indiferent.

"La Funesta ideologia" va guanyar el XXIV Premi de novel·la Curta Just Manuel Casero, atorgat per la Llibreria 22. Formaven el jurat: Margarida Casacuberta, Imma Merino, Vicenç Pagès, Miquel Pairolí, Ponç Puigdevall i Guillem Terribas, com secretari sense vot.