Omet al contingut

La companyia La Planeta estrenarà dues produccions aquesta tardor (El Punt)

La sala La Planeta, a través de la seva companyia, continua sent motor de creació de propostes professionals de teatre que tenen Girona com a punt d'origen. Aquesta tardor, dins de Temporada Alta, estrenarà dues produccions, Alaska i altres deserts, dirigida per Xicu Masó, i Novembres, dirigida per Pere Puig, responsable de la sala. La Planeta, a més, també ha programat la Proposta de Teatre Independent i, juntament amb La 22, la Proposta de Poesia, que embolcalla el premi Just Casero.

Dels espectacles que es podran veure a La Planeta pertanyents a Temporada Alta, dos els produeix la companyia de la sala gironina, amb la col·laboració del festival. Alaska i altres deserts (2, 3 i 4 d'octubre) es basa en textos de Harold Pinter i té com a circumstància remarcable que es tracta del retrobament, en un mateix projecte, de dos històrics d'El Talleret de Salt, Xicu Masó a la direcció i Cristina Cervià, que forma part del repartiment, en què també hi ha Carles Martínez, Míriam Alamany i David Planas. L'altre espectacle que produeix la sala és Novembres (20, 21 i 22 de novembre), dirigit per Pere Puig (Bondat) i basat en textos de Dostoievski i Lars Noren. Puig compta com a intèrprets amb els actors gironins Meritxell Yanes i Albert Prat.

Altres espectacles de Temporada Alta amb component gironí que es podran veure a La Planeta són Product (24 d'octubre), de Mark Ravenhill i producció de La Troca; Alopexidin (5 i 6 de novembre), de la companyia cellerenca 4Produccions; Aquí s'aprèn poca cosa (8 de novembre), amb el banyolí Pau Viñals en el repartiment; Regla de Tres (26 de novembre) i La conquesta del Pol Sud (4 de desembre), projectes guanyadors del Premi Quim Masó; Top model (28 i 29 de novembre), de la companyia gironina Per-versions, i Al cel (7 i 8 de desembre), de Xavier Albertí i Narcís Comadira, coproduït per El Canal i el Lliure. De la resta d'espectacles del festival destaca Krapp's last tape (14 de novembre), protagonitzada per Rick Cluchey, que va ser dirigit pel mateix Samuel Beckett. Després de la funció, Cluchey farà un col·loqui amb el públic, en què parlarà de la seva experiència i la relació que va mantenir amb Beckett.

Activitat per Fires

La Planeta, com ja és habitual des de fa un bon grapat d'anys, és un dels centres neuràlgics de l'activitat cultural de la ciutat en l'època de Fires. La Proposta de Teatre Independent, que permet als grups gironins amateurs mostrar la seva feina, presenta aquest any La Gespa de Palamós (El casament dels petitburgesos), Safareig i Ditirambe de Salt i Sant Gregori (Frank V) i La Guspira, de Cassà (Carnaval).

La temporada de tardor l'enceta aquest dissabte la jornada de l'Associació Teatral de les Comarques Gironines (ATCG), que se celebrarà a La Planeta. A les deu del matí s'iniciarà amb un curs de direcció teatral a càrrec del director, dramaturg i guionista gironí Jordi Prat. A les set de la tarda tindrà lloc l'acte de presentació de la nova Associació de Dramatúrgia de les Comarques Gironines, que presideix Pere Solés, el qual participarà tot seguit, amb Jordi Prat i el dramaturg figuerenc Carles Mallol, en un debat sobre autoria i direcció teatral. La jornada acabarà amb una funció, a les deu de la nit, de l'espectacle Stereo, escrit i dirigit per Carles Mallol.

PROGRAMACIÓ

Stereo (La Soga)
19/09, 22.00 h
El casament dels petitburgesos (Gespa)
25/10, 19.00 h
Un racó al Cafè de la Granota (Xicu Masó)
27/10, 20.00 h
Frank V (Safareig i Ditirambe)
28/10, 22.00 h
A quatre veus (R. Costa-Pau, P. Vila, F. Prat i R. Font)
29/10, 19.00 h
Dones amb nom propi
29/10, 22.00 h
Lliurament del premi Just Manuel Casero
30/10, 20.00 h
Sota el volcà (J.L. Panero)
31/10, 18.00 h
Carnaval (La Guspira)
31/10, 22.00 h
Antologia de Spoon River
01/11, 18.00 h (Cal afegir-hi els espectacles de Temporada Alta)

23 obres presentades

El premi Just Manuel Casero, que organitza La 22, arriba a la 29a edició, a la qual s'han presentat 23 obres. El premi està embolcallat per la Proposta de Poesia, que té com a seu La Planeta i que aquest any inclou la lectura dramatitzada de contes de Jesús Moncada (27 d'octubre), dirigida per Xicu Masó (Un racó al Cafè de la Granota); el recital A quatre veus (29 d'octubre), amb Roger Costa-Pau, Rosa Font, Pep Vila i Francesc Prat; la presentació del disc Dones amb nom propi (29 d'octubre); l'acte de lliurament (30 d'octubre), amb l'actuació de Los Galindos; la presentació d'una antologia de poemes de Malcolm Lowry a càrrec de Juan Luis Panero (31 d'octubre), seguida de la projecció del film Sota el volcà (John Houston) i el recital Antologia de Spoon River (Edgar L. Masters), amb 34 rapsodes (1 de novembre).

 

Enllaç a la notícia al diari El Punt