Omet al contingut

e-llibreries.cat: Més originals que mai al premi Just Manuel Casero, que es vincula a un cicle d’espectacles poètics

 Més originals que mai al premi Just Manuel Casero, que es vincula a un cicle d'espectacles poètics

El premi Just Manuel Casero s’ha convertit en una plataforma per donar a conèixer autors desconeguts i en una forma que aquests intentin publicar la seva primera obra amb una editorial de renom, que aquest any és Empúries. Aquesta compensació, juntament amb el premi en metàl·lic que s’emporta el guanyador de 2.200 euros (600 per a l’altre finalista), és motiu més que suficient perquè les obres que s’hi presentin hagin proliferat i enguany hagin arribat fins a 54, una quinzena més que l’any passat.

 

A aquest fet i a la seva consolidada trajectòria com a certamen de novel·la curta en català, aquest any cal sumar-hi un altre ingredient que el complementa: la Proposta de Poesia de la Sala La Planeta que inclou diferents espectacles on es podrà gaudir de l’obra d’autors com Miquel Pairolí (27 d’octubre a les 19 h a càrrec de Gemma Gómez i Roger Costa-Pau), Agustí Bartra (28 i 29 d’octubre i 3 de novembre, 18 h a càrrec de Sam Abrams), Pere Calders (La ciutat cansada, a càrrec de Julià Guillamon) i Avel·lí Artís Gener “Tísner” (a càrrec de Màrius Serra). La poesia també hi serà presenta a través de la paraula de Jordi Llavina que llegirà fragments del seu últim llibre Vetlla (31 d’octubre, 20 h); a la presentació de la revista Poetari (1 de novembre, 18 h) i amb l’espectacle T’estim perquè hi eres (De Formentera a Girona), amb textos de Daniel Palomeras i Olga Ortega (3 de novembre, 21 h). Tots els espectacles són gratuïts excepte un: Heroïnes i herois de William Shakespeare, de la Companyia Bardòlatres (2 de novembre, 21 h), inclòs en la programació de Temporada Alta. L’acte central de tot plegat serà el lliurament del premi (32 è) el 30 d’octubre, 20 h, on es retrà homenatge a Escarulata Circus, que celebra el seu 25è aniversari.

 

vist a e-llibreries.cat